Überspringen zu Hauptinhalt

Wie van compact houdt en flexibiliteit in specifieke situaties minder hard nodig heeft, vindt in de compacte FIX2-actoren het perfecte alternatief voor de MIX2-actoren. Een voorbeeld is de schakel-/jaloezieactor RM 16 T KNX met 16 relais die gemengd lampen en jaloezieën kan aansturen. Deze is daardoor zeer geschikt voor de utiliteit. Hierbij kun je denken aan de toepassing in kantoorgebouwen, openbare gebouwen, opleidingsinstituten of hotels. Een belangrijk voordeel van de FIX2-actoren is dat ze voordeliger zijn dan de MIX2-actoren.

Vijf functieomschrijvingen

Dimactor; gelijkmatig toenemende lichtsterkte

Het flikkeren van lampen is verleden tijd, terwijl een gelijkmatig toenemende lichtsterkte bij alle beschikbare ledverlichting zijn intrede doet. Deze universele dimactoren van Theben bewijzen zich al in de praktijk en zorgen overal voor stralend enthousiasme. De markt kent deze componenten inmiddels als een van de beste dimactoren.

Schakelactor; aan of uit wanneer jij dat wenst

AAN/UIT schakelen met en zonder vertraging. Maar ook voor het gebruik van trapverlichting met voorwaarschuwing – zoals de 4-voudige C-lastschakelactoren die je nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden op maximaal 12 kanalen. Ze beschikken over stroomherkenning en zijn ontwikkeld voor hogere lamplasten.

Schakel-/jaloezieactor; vrijheid bij gebruik van de kanalen

Met de schakel-/jaloezieactoren kun je willekeurig schakelen en regelen: 8 jaloezie- of 16 schakelkanalen – of gemengd. Daarmee heb je ineens veel meer vrijheid bij het gebruik van de kanalen. Ook omdat je later, indien nodig, daar naar eigen wens nog functies aan kunt toewijzen.

Binaire ingangen; veilig en flexibel

De Theben binaire ingangen dekken de volledige bandbreedte van contacten en spanningen af – of het nu om potentiaalvrije contacten, 24 V of 230 V gaat. Elke binaire ingang biedt er zes, wat zorgt voor meer flexibiliteit en een veiligere investering. Het feit dat je bij onderhoud of service elk kanaal met de handbediening kunt testen, draagt bij aan deze veiligheid.

Verwarmingsactor; behaaglijk in afzonderlijke ruimtes

Onze verwarmingsactoren bieden je de mogelijkheid om de temperatuur in afzonderlijke ruimtes via voordelige temperatuursensoren te meten. De temperatuurregeling zelf vindt in de actor plaats, waar je de gewenste waarde vooraf centraal kunt instellen via de KNX-visualisatie theServa.

An den Anfang scrollen